Fogászati kezelések altatásban

Bódításról akkor beszélünk, amikor a páciens nyugodt, szendergő állapotban van, de kontaktusba vonható, utasításokat végrehajt, garat és nyelési reflexei, saját légzése megtartott. Igazából ez átmenet az éber tudat és az altatás között. Rövid (pár perces) fogászati beavatkozások elvégzésére alkalmas.

Altatás esetén Ön mélyen alszik (eszméletlen állapotban van) , garat és nyelési reflexei, illetve saját légzése gyógyszeresen elnyomott, emiatt lélegeztető csövön át altatógéppel lélegeztetjük. Keringési és légzési paramétereit jóval szorosabban követjük nyomon. Hosszabb ideig tartó fogászati vagy szájsebészeti beavatkozások esetén javasoljuk. Elkerülendő az elhúzódó ébredést, az altatás nem tarthat tovább 1,5 óránál Amennyiben több időre van szükség, több lépésben javasoljuk a kezelést. Egy altatás során így is módunkban áll több fogászati beavatkozást egyszerre, teljesen észrevétlenül elvégezni.

Előnyei az altatásos fogászati kezeléseknek

Önnek nem kell átélnie a fogászati, szájsebészeti kezelés esetleges kellemetlenségeit Rövidebb idő alatt több beavatkozáson esik át. Számunkra lehetővé teszi a gyorsabb, precízebb kezelést